Οι καλύτερες μηχανές espresso για το σπίτι 2022

Οι καλύτερες μηχανές espresso για το σπίτι 2022

Αν θέλετε να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στην τοπική καφετέρια, οι καλύτερες μηχανές εσπρέσο για το σπίτι μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε το latte ή το καπουτσίνο σας στην άνεση της κουζίνας σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε espresso στο σπίτι με ημιαυτόματα, αυτόματα, σούπερ-αυτόματα ή πλήρως αυτόματα μηχανήματα pod. Αλλά μια μηχανή εσπρέσο είναι μια επένδυση και καλό είναι να αποκτήσετε μία η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες σας.

Τα αγαπημένα μας ήταν τα μηχανήματα που ήταν εύκολο να εγκατασταθούν, απλά στη χρήση, δεν απαιτούσαν εγχειρίδιο χρήσης, θερμαινόντουσαν γρήγορα και δεν χρειάζονταν αρκετή αναμονή. Γιατί ειδικά το πρωινό καφέ τον θέλεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τα καλύτερα μηχανήματα παρήγαγαν ένα ζεστό, λείο φλιτζάνι εσπρέσο που είχε βάθος και δεν ήταν πολύ πικρό ή όξινο, με κρέμα που ήταν λεία χωρίς εμφανείς μεγάλες ή μικρές φυσαλίδες.

Καφετιέρα Krups Nespresso Inissia XN1005S

Αν και δεν ήμουν ποτέ λάτρης των espresso shots με την εσπρεσιέρα της Krups τα αγάπησα. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό έχεις ένα πολύ decent ζεστό εσπρέσο, κάτι που το εκτιμάς πολύ αν το πρωί τρέχεις και δεν φτάνεις για να πας στη δουλειά. Το κόστος της είναι σε λογικά πλαίσια για σπιτική μηχανή και θα σας κάνει απόσβεση πολύ γρήγορα, ειδικά αν πίνετε πολλούς καφέδες την ημέρα.

Ένα μειονέκτημα βρήκα και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ σημαντικό κι αυτό είναι ο θόρυβος της μηχανής. Δεν διαρκεί βέβαια πάνω από μερικά δευτερόλεπτα. Κατά τα άλλα καθαρίζεται εύκολα και είναι είναι σχετικά μικρή ώστε να χωράει σε κάθε κουζίνα.

Χαρακτηριστικά

 • Ισχύς: 1260 W
 • Πίεση: 19 bar
 • Χωρητικότητα Δοχείου: 0,7 λίτρα
 • Τύπος συσκευής: Καφετιέρα με κάψουλες
 • Η συσκευασία περιλαμβάνει 14 κάψουλες καφέ Nespresso

H συσκευασία περιλαμβάνει 14 κάψουλες καφέ Nespresso

Καλύτερες μηχανές εσπρέσο - Delonghi Dedica Style EC685.W - 1300W

Χρειάζεται περίπου 40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα την ενεργοποιήσεις, ώστε να ζεσταθεί και να αρχίσεις να ετοιμάζεις τα εσπρεσάκια σου. Μπορείς να επιλέξεις είτε μονή δόση είτε διπλή (ό,τι πρέπει για freddo καπουτσίνο και freddo espresso) ενώ σου δίνει περισσότερες επιλογές όσον αφορά τη θερμοκρασία και την ποσότητα του νερού ώστε να φτιάξεις τον τέλειο εσπρέσο.

Με το ακροφύσιο μπορείς να φτιάξεις πολύ καλό καπουτσίνο αλλά και να το χρησιμοποιήσεις για ζεστή σοκολάτα ή τσάι.

Διαθέτει εύχρηστο πάνελ χειρισμού με 3 φωτιζόμενα πλήκτρα, αποσπώμενο δοχείο νερού, απομνημόνευση επιθυμητής ποσότητας καφέ στο φλιτζάνι, ρύθμιση θερμοκρασίας καφέ με 3 διαβαθμίσεις, ρύθμιση σκληρότητας νερού, ένδειξη αφαλάτωσης, αποσπώμενη βάση συλλογής υγρών δυο επιπέδων για ψηλό ποτήρι 12cm, βάση θέρμανσης φλιτζανιών και λειτουργία κατά του σταξίματος.

Χαρακτηριστικά

 • Ισχύς: 1300 W
 • Πίεση: 15 bar
 • Χωρητικότητα Δοχείου: 1 λίτρο
 • Τύπος συσκευής: Καφετιέρα χωρίς κάψουλες
 • Η συσκευασία διαθέτει ακροφύσιο

Αν τώρα αναρωτιέσαι γιατί βρίσκεται στη δεύτερη θέση αυτή η εκπληκτική εσπρεσιέρα, ο λόγος είναι καθαρά η τιμή της, σε σχέση με την πρώτη μας πρόταση.

Καλύτερες εσπρεσιέρες - Nescafe-Dolce-Gusto-NDG-Mini-KP123BC40

Και άλλη εσπρέσιερα της KRUPS στην λίστα μας. Διαθέτει 7 επίπεδα δοσομέτρησης με πλήκτρο αφής, προετοιμασία ζεστών και κρύων ροφημάτων και 15 bars αυτόματη ρύθμιση πίεσης.

Χαρακτηριστικά

 • Ισχύς: 1600 W
 • Πίεση: 15 bar
 • Χωρητικότητα Δοχείου: 0,8 λίτρα
 • Τύπος συσκευής: Καφετιέρα με κάψουλες

Η συσκευασία περιλαμβάνει κουπόνι αξίας 40 € για αγορές καψουλών που μειώνει το πραγματικό κόστος της εσπρεσιέρας και είναι και ο λόγος που την προτείνουμε.

Καφετιέρα Espresso Χειρός Bella Cucina 003 - Inox

Αν το budget σας είναι περιορισμένο υπάρχουν πάντα και οι εσπρεσιέρες χειρός. Η συγκεκριμένη χωράει μέχρι και 3 δόσεις καφέ, είναι αλουμινένια και μπορεί να τοποθετηθεί σε εστίες γκαζιού, κεραμικές και ηλεκτρικές.

Γνώριζες ότι...

Ο καφές espresso χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο νερό από τον καφέ φίλτρου και τουλάχιστον εννέα bars  πίεσης, σύμφωνα με το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Espresso, το οποίο μειώνει τον χρόνο παρασκευής του σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα είναι πιο παχύ, πιο κρεμώδες και πιο γευστικό από τον καφέ φίλτρου. Ενώ μια δόση εσπρέσο συνήθως ζυγίζει 0,88 της ουγγιάς, ο εσπρέσο έχει περισσότερη καφεΐνη ανά ουγγιά υγρού από τον καφέ φίλτρου (μεταξύ 375 mg και 520 mg ανά φλιτζάνι espresso 7,6 ουγκιών, σε σύγκριση των 95 mg με 165 mg ανά 7,6 ουγκιές φλιτζάνι καφέ, σύμφωνα με το Nespresso).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.