Τα κινητά με την καλύτερη κάμερα για το 2023

Τα κινητά με την καλύτερη κάμερα για το 2022

Αν ψάχνετε για το κινητό με την καλύτερη κάμερα, θα ανακαλύψετε πολλές επιλογές στην αγορά με τις κάμερες στα smartphone να να γίνονται  ολοένα και καλύτερες. Έχετε να διαλέξετε από το καινούριο OnePlus 10 Pro με την τεχνολογία Hasselblad, μέχρι το εντυπωσιακό ζουμ του Samsung Galaxy S22 Ultra και την γενικότερη εξαιρετική απόδοση στις φωτογραφίες του Iphone 13 Pro Max.

Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την επιλογή κινητού με βασικό κριτήριο τις φωτογραφίες. Όχι μόνο οι τύποι των φακών αλλά και πόσες κάμερες έχει κάθε κινητό, πόσα megapixels δίνουν, την απόδοση σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και εννοείται και το λογισμικό κάθε κινητού.

Η επιλογή του καλύτερου smartphone με κάμερα δεν περιλαμβάνει μόνο την αναζήτηση μιας λίστας προδιαγραφών και ανάλογα με τις φωτογραφικές σας προτεραιότητες, το καλύτερο για εσάς μπορεί να μην είναι το καλύτερο για όλους. Λαμβάνοντας λοιπόν τα παραπάνω κριτήρια, έχουμε συγκεντρώσει εδώ στο eazy, τα κινητά που πιστεύουμε ότι έχουν τις καλύτερες κάμερες.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ με την παρακάτω λίστα κατατάσσουμε στη σειρά προτίμησής μας για τη συνολική δυνατότητα κάμερας, οι δικές σας ιδιαίτερες προτιμήσεις ενδέχεται να διαφέρουν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οποιοδήποτε από αυτά τα τηλέφωνα θα κάνει μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να τραβήξει υπέροχες φωτογραφίες και διαβάζοντας τις απόψεις μας για κάθε ένα, θα είστε οπλισμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις για να πραγματοποιήσετε τη σωστή αγορά.

4.5/5

Χαρακτηριστικά

 • Οπίσθια Κάμερα: 108MP (wide) + 10MP (periscope, 10x optical) + 10MP (telephoto, 3x optical) + 12MP (ultrawide, 120-degree)
 • Εμπρόσθια Κάμερα: 40MP (wide)
 • Video: 8K@24fps

Το Samsung Galaxy S22 Ultra ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή του προκατόχου του Galaxy S21 Ultra (το οποίο εν έτει 2023 αποτελεί εξαιρετική επιλογή για smartphone με καλή κάμερα).

Όπως με όλα τα χαρακτηριστικά του Galaxy S22 Ultra, οι κάμερες του είναι εξαιρετικών επιδόσεων: για κύρια φωτογράφιση 108MP f/1.8, για ευρείες λήψεις 12MP f/2.2 και όταν βρίσκεστε σε κίνηση 2 κάμερες των 10 MP, η μία με διάφραγμα 2.4 που επιτρέπει 3x οπτικό ζουμ και η άλλη 4.9 διάφραγμα και οπτικό ζουμ 10x.

Και τα αποτελέσματα στην πράξη είναι το ίδιο εντυπωσιακά όσο και τα νούμερα των χαρακτηριστικών. Οι λήψεις χωρίς ζουμ φαίνονται υπέροχες αν και μερικές φόρες δεν είναι τόσο καλές όσο των ανταγωνιστών. Αλλά σε συνδυασμό με μια πληθώρα λειτουργιών των καμερών, συμπεριλαμβανομένων των νέων προσθηκών όπως το Director’s View (που σας επιτρέπει να τραβάτε βίντεο ταυτόχρονα με την μπροστινή και την πίσω κάμερα ταυτόχρονα), μαζί με μια ικανότατη μπροστινή κάμερα των 40MP, κάνει το Samsung Galaxy S22 Ultra, το όνειρο κάθε επίδοξου φωτογράφου.

Μου άρεσε

Δεν μου άρεσε

4.4/5

Χαρακτηριστικά

 • Οπίσθια Κάμερα: 12MP(f1.5) + 12MP(f2.8) + 12MP(f1.8) + TOF 3D LiDAR scan, LED flash.
 • Εμπρόσθια Κάμερα: 12MP(f2.2), SL 3D
 • Video: 4K@24/30/60fps

Αν και δεν έχει την ποσότητα των φακών ή το οπτικού ζουμ ορισμένων τηλεφώνων σε αυτήν τη λίστα, η απόδοση των φακών του iPhone 13 Pro Max είναι εξαιρετική. Και, ενώ του λείπει ένας αποκλειστικός φακός macro, εξακολουθεί να είναι πολύ ικανό στη λήψη κοντινών φωτογραφιών.

Η απόδοση χαμηλού φωτισμού με εντυπωσίασε ιδιαίτερα στις δοκιμές και αυτό είναι κάτι για το οποίο είναι γνωστά τα iPhone ανεξάρτητα από τον τύπο λήψης που στοχεύετε. Η έξυπνη βελτιστοποίηση τεχνητής νοημοσύνης της Apple είναι επίσης σε ισχύ εδώ, με το Deep Fusion της εταιρείας που χρησιμοποιείται για να τροποποιεί τις φωτογραφίες σας για να τις κάνει όσο το δυνατόν πιο υπέροχες.

Η νέα λειτουργία Photographic Styles και η λειτουργία Cinematic εντυπωσιάζουν επίσης, αν και υποψιάζομαι ότι μπορεί να μην χρησιμοποιούνται μαζικά από τους περισσότερους χρήστες. Αλλά με μια βελτιωμένη λειτουργία Πορτραίτου, την επιστροφή του ProRAW και μια εξαιρετική εμπειρία point-and-shoot, τα iPhone 13 Pro Pro Max είναι θηρία στις φωτογραφίες.

Συνολικά το κινητό της Apple είναι μια πολύ καλή επιλογή αν πρωταρχικός σας στόχος είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο.

Μου άρεσε

Δεν μου άρεσε

4.3/5

Χαρακτηριστικά

 • Οπίσθια Κάμερα: 48MP (wide) + 50MP (ultrawide, 150-degree) + 8MP (telephoto, 3.3x optical)
 • Εμπρόσθια Κάμερα: 32MP (wide)
 • Video: 4K video at 30/60/120 FPS, 8K video at 24 FPS, 1080p video at 30/60 FPS

Τα κινητά τηλέφωνα της OnePlus δεν περιλαμβάνονται συχνά σε μια τέτοια λίστα και ενώ το OnePlus 10 Pro εξακολουθεί να μην απειλεί την πρώτη θέση, είναι μακράν το καλύτερο τηλέφωνο με κάμερα που έχει βγάλει η εταιρεία έβερ!

Η κύρια κάμερα 48MP εδώ είναι εξαιρετική, ειδικά σε συνθήκες με καλό φωτισμό, αν και δεν τα πάει άσχημα και στο σκοτάδι. Οι φωτογραφίες, είτε ήταν κοντινές λήψεις είτε πιο κινηματογραφικές, έμοιαζαν υπέροχες.

Η κάμερα με τον υπερευρυγώνιο φακό είναι επίσης χρήσιμη, αν και δεν έχετε τα πλήρη 50MP – Χρησιμοποιείται για λήψεις με fisheye, αλλά αν θέλετε κανονικές υπερευρυγείς λήψεις, είναι αρκετά κομμένες.

Η εγγραφή βίντεο φτάνει τα 8K, αν και για τις λειτουργίες AI και σταθεροποίησης θα πρέπει να παραμείνετε στα 1080p. Υπάρχουν επίσης πολλές λειτουργίες όπως fisheye, tilt-shift, XPan και πολλά άλλα.

Βρήκα τις κάμερες OnePlus 10 Pro καλές αλλά όχι εξαιρετικές – αυτή η λίστα είναι όμως για τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα και συμπεριλάβαμε το συγκεκριμένο μοντέλο περισσότερο ως ένα εξαιρετικό τηλέφωνο με αξιοπρεπή κάμερα. Επομένως, αν ψάχνετε για μια συσκευή με καλή κάμερα, αλλά που υπερέχει και σε άλλα τμήματα, αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Μου άρεσε

Δεν μου άρεσε

3.5/5

Χαρακτηριστικά

 • Οπίσθια Κάμερα: 50MP (wide) + 13MP (ultrawide) + 40MP (monochrome) + 64MP (periscope, 3.5x optical)
 • Εμπρόσθια Κάμερα: 13MP (wide)
 • Video: 4K  @ 30/60 Fps

Ίσως εκπλαγείτε που βλέπετε το Huawei Mate 50 Pro στην λίστα μας – άλλωστε, είναι ένα κινητό τηλέφωνο στο οποίο δώσαμε μόνο 3,5 αστέρια. Αλλά ο λόγος που δεν μπορούμε να το κατατάξουμε σε καλύτερη θέση έχει να κάνει με την περιορισμένη πρόσβαση σε εφαρμογές (Google Play Store) και δεν έχει να κάνει καθόλου με τις κάμερές του.

Στην πραγματικότητα, οι κάμερές του είναι εξαιρετικές. Η κύρια κάμερα με τα 50MP  ενώνει τις δυνάμεις της με το μονόχρωμη 40MP για να τραβήξει υπέροχες λήψεις – είτε είστε κοντά είτε μακριά από το θέμα, σε συνθήκες καλού φωτισμού ή φωτογραφίζετε νύχτα και βασιζόμενοι στη βελτιστοποίηση AI ή όχι.

Ως smartphone με καλή κάμερα, το Huawei Mate 50 Pro είναι υπέροχο – ειδικά οι λάτρεις της φωτογραφίας θα το λατρέψουν. Ως καθημερινό κινητό, μπορεί να σας παρασύρει η έλλειψη εφαρμογών και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για άτομα που τους αρέσουν και οι εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών (αν και πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορούν εγκατασταθούν).

Μου άρεσε

Δεν μου άρεσε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *