Τα κινητά με την καλύτερη κάμερα για το 2022

Κινητά με καλύτερη camera 2022

Αν ψάχνετε για το κινητό με την καλύτερη κάμερα, θα ανακαλύψετε πολλές επιλογές στην αγορά με τις κάμερες στα smartphone να να γίνονται  ολοένα και καλύτερες. Έχετε να διαλέξετε από το καινούριο OnePlus 9 Pro με την τεχνολογία Hasselblad, μέχρι το εντυπωσιακό ζουμ του Samsung Galaxy S21 Ultra και την γενικότερη εξαιρετική απόδοση στις φωτογραφίες του Iphone 12 Pro Max.

Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την επιλογή κινητού με βασικό κριτήριο τις φωτογραφίες. Όχι μόνο οι τύποι των φακών αλλά και πόσες κάμερες έχει κάθε κινητό, πόσα megapixels δίνουν, την απόδοση σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και εννοείται και το λογισμικό κάθε κινητού.

Η επιλογή του καλύτερου smartphone με κάμερα δεν περιλαμβάνει μόνο την αναζήτηση μιας λίστας προδιαγραφών και ανάλογα με τις φωτογραφικές σας προτεραιότητες, το καλύτερο για εσάς μπορεί να μην είναι το καλύτερο για όλους. Λαμβάνοντας λοιπόν τα παραπάνω κριτήρια, έχουμε συγκεντρώσει εδώ στο eazy, τα κινητά που πιστεύουμε ότι έχουν τις καλύτερες κάμερες.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ με την παρακάτω λίστα κατατάσσουμε στη σειρά προτίμησής μας για τη συνολική δυνατότητα κάμερας, οι δικές σας ιδιαίτερες προτιμήσεις ενδέχεται να διαφέρουν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οποιοδήποτε από αυτά τα τηλέφωνα θα κάνει μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να τραβήξει υπέροχες φωτογραφίες και διαβάζοντας τις απόψεις μας για κάθε ένα, θα είστε οπλισμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις για να πραγματοποιήσετε τη σωστή αγορά.

4.5/5

Χαρακτηριστικά

 • Οπίσθια Κάμερα: 108MP(f1.8/PDAF/Laser) + 10MP(f4.9) + 10MP(f2.4) + 12MP(f2.2), LED flash.
 • Εμπρόσθια Κάμερα: 40MP(f2.2)
 • Video: 8K@24fps
Ενώ η κάμερα του Samsung Galaxy S20 Ultra δεν εκπλήρωσε πλήρως την υπόσχεσή του, το Samsung Galaxy S21 Ultra φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα.

Όπως με όλα τα χαρακτηριστικά του S21 Ultra, οι κάμερες του είναι εξαιρετικών επιδόσεων: για κύρια φωτογράφιση 108MP f/1.8, για ευρείες λήψεις 12MP f/2.2 και όταν βρίσκεστε σε κίνηση 2 κάμερες των 10 MP, η μία με διάφραγμα 2.4 που επιτρέπει 3x οπτικό ζουμ και η άλλη 4.9 διάφραγμα και οπτικό ζουμ 10x.

Και τα αποτελέσματα στην πράξη είναι το ίδιο εντυπωσιακά όσο και τα νούμερα των χαρακτηριστικών. Οι λήψεις χωρίς ζουμ φαίνονται υπέροχες αν και μερικές φόρες δεν είναι τόσο καλές όσο των ανταγωνιστών. Αλλά σε συνδυασμό με μια πληθώρα λειτουργιών των καμερών, συμπεριλαμβανομένων των νέων προσθηκών όπως το Director’s View (που σας επιτρέπει να τραβάτε βίντεο ταυτόχρονα με την μπροστινή και την πίσω κάμερα ταυτόχρονα), μαζί με μια ικανότατη μπροστινή κάμερα των 40MP, κάνει το Samsung Galaxy S21 Ultra, το όνειρο κάθε επίδοξου φωτογράφου.

Μου άρεσε

Δεν μου άρεσε

4.4/5

Χαρακτηριστικά

 • Οπίσθια Κάμερα: 12MP(f1.6/PDAF) + 12MP(f2.2) + 12MP(f2.4), TOF 3D, Dual-LED flash
 • Εμπρόσθια Κάμερα: 12MP(f2.2), SL 3D
 • Video: 4K@24/30/60fps
Το iPhone 12 Pro Max δεν είναι σίγουρα το καλύτερο smartphone, αλλά είναι πολύ κοντά στο να είναι το κινητό με την καλύτερη κάμερα. Περιλαμβάνει μια κύρια κάμερα με 12MP f/1.6, έναν τηλεφακό 12MP f/2.2 (με οπτικό ζουμ 2,5x), έναν εξαιρετικά ευρύ 12MP f/2.4 και ακόμη και έναν σαρωτή LiDAR, ο οποίος επιτρέπει να φωτογραφίζετε πορτρέτα με νυχτερινή λειτουργία.

Στην πραγματικότητα οι βραδινές λήψεις – και γενικότερα οι λήψεις με χαμηλό φωτισμό – δεν προβληματίζουν το iPhone 12 Pro Max που αντιμετωπίζει πολύ λιγότερα προβλήματα από τα περισσότερα smartphones, χάρη εν μέρει στον αισθητήρα του που μπορεί να λάβει αρκετό φως. Η νυχτερινή λειτουργία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τόσο με τον κύριο όσο και με τον ευρύ φακό, οπότε δεν περιορίζεστε στους τύπους φωτογραφιών που μπορείτε να τραβήξετε τη νύχτα.

Εν τω μεταξύ, με το Smart HDR 3, η νέα δυνατότητα για την εμβέλεια, συνδυάζει πολλαπλές εκθέσεις για να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή εικόνα – κάτι που μπορεί να βελτιώσει τις λήψεις σας ανεξάρτητα φωτισμού.

Οι επιλογές επεξεργασίας είναι εξαιρετικές και με το Dolby Vision για τα videos, το iPhone 12 Pro Max δεν υπερέχει μόνο στις φωτογραφίες.

Συνολικά το κινητό της Apple είναι μια πολύ καλή επιλογή αν πρωταρχικός σας στόχος είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο.

Μου άρεσε

Δεν μου άρεσε

4.3/5

Χαρακτηριστικά

 • Οπίσθια Κάμερα: 48 MP, f/1.8, 23mm (wide) + 8 MP, f/2.4, 77mm (telephoto), 1.0µm, PDAF, OIS, 3.3x optical zoom + 50 MP, f/2.2, 14mm (ultrawide), 1/1.56″, 1.0µm, AF + 2 MP, f/2.4, (monochrome)
 • Εμπρόσθια Κάμερα: 16 MP, f/2.4
 • Video: 8K@30fps, 4K@30/60/120fps, 1080p@30/60/240fps, Auto HDR, gyro-EIS

Τα κινητά τηλέφωνα της OnePlus δεν περιλαμβάνονται συχνά σε μια τέτοια λίστα και ενώ το OnePlus 9 Pro εξακολουθεί να μην απειλεί την πρώτη θέση, είναι μακράν το καλύτερο τηλέφωνο με κάμερα που έχει βγάλει η εταιρεία έβερ!

Διαθέτει κύρια κάμερα 48MP f/1.8, τηλεφακό 8MP f/2.4 (με οπτικό ζουμ 3.3x), ultra-wide 50MP f/2.2 και μονόχρωμη 2MP, για ενίσχυση ασπρόμαυρων λήψεων. Από αυτά, οι ευρείες λήψεις είναι αναμφισβήτητα οι πιο αξιοσημείωτες, καθώς έχει σχεδιασμό φακού ελεύθερης μορφής που μειώνει την παραμόρφωση του «βαρελιού» που συναντάμε συχνά στις άκρες των ευρυγώνιων λήψεων σε άλλα τηλέφωνα.

Οι κάμερες στο OnePlus 9 Pro αναπτύχθηκαν επίσης σε συνεργασία με τη Hasselblad, αν και αυτή η συνεργασία αφορούσε κυρίως το καλιμπράρισμα των χρωμάτων και τον σχεδιασμό του app για την κάμερα. Περιμένουμε περισσότερα από αυτήν τη συνεργασία σε μελλοντικά τηλέφωνα OnePlus, αλλά ακόμη και εδώ τα αποτελέσματα είναι αισθητά, με ακριβή χρώματα στις φωτογραφίες.

Και ενώ το OnePlus 9 Pro διαθέτει ισχυρά εργαλεία για manual λήψεις, λειτουργεί επίσης καλά κατά τη λήψη φωτογραφιών στο αυτόματο. Με εγγραφή βίντεο έως και ποιότητα 8Κ και ικανή μπροστινή κάμερα 16MP, το OnePlus 9 Pro είναι μια καλή πρόταση σε όλα τα επίπεδα.

Μου άρεσε

Δεν μου άρεσε

3.5/5

Χαρακτηριστικά

 • Οπίσθια Κάμερα: 50MP(f1.9) + 12MP(f3.4) + 40MP(f1.8) + TOF 3D, PDAF, OIS,LED flash, HDR.
 • Εμπρόσθια Κάμερα: 32MP(f2.2)
 • Video: 4K@30/60fps

Ίσως εκπλαγείτε που βλέπετε το Huawei Mate 40 Pro στην λίστα μας – άλλωστε, είναι ένα κινητό τηλέφωνο στο οποίο δώσαμε μόνο 3,5 αστέρια. Αλλά ο λόγος που δεν μπορούμε να το κατατάξουμε σε καλύτερη θέση έχει να κάνει με την περιορισμένη πρόσβαση σε εφαρμογές (Google Play Store) και δεν έχει να κάνει καθόλου με τις κάμερές του.

Στην πραγματικότητα, οι κάμερές του είναι εξαιρετικές. Διαθέτει κύρια κάμερα 50MP f/1.9, περισκόπιο 12MP f/3.4 (με οπτικό ζουμ 5x) και εξαιρετικά ευρεία 20MP f/1.8.

Παρόλο που δεν είναι τόσοι πολλοί φακοί όπως μας έχουν συνηθίσει τα παραπάνω κινητά της λίστας, έχουμε μετρήσει τους πιο σημαντικούς και όλοι αποδίδουν πολύ καλά.

Από κατακόρυφα πλάνα έως μεγάλα τοπία, μεγεθυμένες φωτογραφίες και κοντινά πλάνα, διαπιστώσαμε στην έρευνα μας ότι το Huawei Mate 40 Pro θα μπορούσε να αντιμετωπίσει υπέροχα σχεδόν κάθε είδους φωτογραφία. Κάνει ακόμη και εξαιρετική δουλειά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Μου άρεσε

Δεν μου άρεσε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.