Search
Close this search box.

Οι 5 καλύτερες πρέσες ισιώματος μαλλιών για το 2024

Οι καλύτερες πρέσες ισιώματος μαλλιών

Το ίσιωμα των μαλλιών αποτελούσε συχνό θέμα για τις περισσότερες γυναίκες. Τα ίσια μαλλιά είναι από τα χτενίσματα που εύκολα πλέον μπορεί η καθεμία από εμάς να το κάνει και μόνη της στο σπίτι έχοντας τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Κάποιες πιο εξοικειωμένες ή πιο έμπειρες επιλέγουν τον παραδοσιακό τρόπο με το πιστολάκι μαλλιών το οποίο δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και με ένα καλό σεσουάρ είναι πιο ασφαλές για την υγεία της τρίχας. Υπάρχουν όμως πια και οι πρέσες ισιώματος μαλλιών οι οποίες είναι πιο εύκολες στη χρήση και πιο γρήγορες.

Μία πρέσα μαλλιών χρησιμοποιεί την θερμοκρασία είτε με δημιουργία ατμού είτε με απλή μεταφορά της θερμότητας από τις ειδικές κεραμικές πλάκες. Λόγω αυτού θα  πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα για την προστασία της τρίχας ,ιδίως αν χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση την πρέσα.

  • Σωστή θερμοκρασία: Οι προτεινόμενες θερμοκρασίες ανάλογα με τον τύπο μαλλιών είναι 150°C για φθαρμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, 170°C για μαλλιά με λεπτή τρίχα, 190°C για κανονικά μαλλιά, 210°C για πυκνά / κατσαρά μαλλιά, και 230°C για σγουρά / φριζαρισμένα μαλλιά.
  • Προετοιμασία: Θα πρέπει να είστε βέβαιες ότι τα μαλλιά σας είναι πλήρως στεγνά πριν τη χρήση της πρέσας ισιώματος και ιδανικά να απλώνετε κάποιο ειδικό προϊόν για την προστασία της τρίχας από την θερμότητα ανάλογα την ποιότητα των μαλλιών σας.
  • Σωστή χρήση: Μία πρέσα μαλλιών είναι εύκολη στη χρήση αλλά θα πρέπει να προσέξουμε μικρές λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια. Χωρίζοντας τα μαλλιά σε μικρές τούφες ίσως μας πάρει περισσότερο χρόνο όμως θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε περισσότερες φορές την πρέσα από την ίδια τούφα επιβαρύνοντάς την με περιττή θερμότητα.

Φυσικά όλα αυτά απαιτούν και την κατάλληλη συσκευή και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις 5 καλύτερες πρέσες ισιώματος για το 2024 με ατμό και χωρίς.

Σημείωση: Η επιλογή μεταξύ πρέσας ατμού ή χωρίς εξαρτάται από εσάς. Προτείνεται σαν καλύτερη προς την τρίχα η πρέσα ατμού όμως αν τα μαλλιά σας είναι πολλά τότε δεν θα σας βολέψει και τόσο καθώς θα χρειάζεστε ενδιάμεσα γεμίσματα νερού.

Η Demeliss Titanium Love είναι μία πρέσα ισιώματος που χρησιμοποιούν και πολλοί επαγγελματίες. Πρόκειται για μία πρέσα ατμού με μέγιστη θερμοκρασία τους 230 °C. Το δοχείο νερού έχει χωρητικότητα για 25 λεπτά συνεχόμενης χρήσης ενώ ζεσταίνεται πολύ γρήγορα.

Διαθέτει επίσης αποσπώμενη χτένα για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και καλώδιο 2.3μ. περιστρεφόμενο για ευκολία στη χρήση και τις κινήσεις. Τέλος, η Demeliss Titanium Love διαθέτει ψηφιακή οθόνη για ένδειξη της θερμοκρασίας και λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης μετά από 60 λεπτά μη λειτουργίας για προστασία.

Αν και η τιμή της είναι υψηλή σίγουρα αξίζει καθώς έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο και το σημαντικότερο είναι ιδιαίτερα προστατευτική με την τρίχα.
Extra: Στην συσκευασία περιλαμβάνεται και η ειδικά σχεδιασμένη λοσιόν της εταιρίας Demeliss για ακόμα καλύτερη προστασία της τρίχας από την θερμοκρασία.

Η εταιρία Bellisima  είναι από τις πιο γνωστές εταιρίες που κατασκευάζουν πρέσες ισιώματος μαλλιών. Η Imetec Bellissima My Pro Steam είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα της εταιρίας. Είναι μία πρέσα ατμού με μέγιστη θερμοκρασία 230 °C και άλλες δύο ενδιάμεσες σκάλες ρύθμισης θερμοκρασίας.

Χρησιμοποιώντας την λειτουργία ατμού σου χαρίζει το τέλειο ίσιωμα προστατεύοντας ταυτόχρονα την υγρασία της τρίχας και δεν αφήνει φριζαρισμένα τα μαλλιά ή με έξτρα όγκο. Οι ειδικά σχεδιασμένες κεραμικές πλάκες αγκαλιάζουν την τούφα αφήνοντας στο τέλος ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που διαρκεί.

Η Imetec Bellissima My Pro Steam είναι μία πιο οικονομική επιλογή που σίγουρα θα σε ανταμείψει και με την κατάλληλη συντήρηση μπορεί να αντέξει χρόνια.

Τρίτη στη λίστα είναι η Hair Majesty HM η οποία είναι επίσης μία πρέσα ατμού αλλά αρκετά πιο οικονομική από τις άλλες δύο. Ο λόγος είναι πως το δοχείο νερού που διαθέτει έχει μικρή χωρητικότητα με αποτέλεσμα ανάλογα την ποσότητα και το μάκρος των μαλλιών να χρειαστεί να το γεμίσετε έως και 2 φορές ενδιάμεσα στο χτένισμα.

Φυσικά, το αποτέλεσμα και οι λειτουργίες δεν διαφέρουν από τις υπόλοιπες. Με τον ατμό να ενυδατώνει την τρίχα ενώ παράλληλα δεν την καίει και αποτρέπει το φριζάρισμα. Ως μέγιστη θερμοκρασία είναι οι 220 °C με 4 διαφορετικές σκάλες ρύθμισης για κάθε τύπο μαλλιών.

Η  Hair Majesty HM είναι ελαφριά για εύκολη χρήση και διαθέτει επίσης την λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης μετά από 30 λεπτά μη λειτουργίας για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η επιλογή αυτή είναι χωρίς ατμό και ανήκει στην Philips, εταιρία με μεγάλη εμπειρία στις ηλεκτρικές συσκευές. Η Philips BHS378/00 StraightCare Essential  διαθέτει κεραμικές πλάκες με κερατίνη για παραπάνω προστασία της τρίχας και με εκπομπή ιόντων αποτρέπει το φριζάρισμα.

Με μέγιστη θερμοκρασία τους 230 °C διαθέτει ρυθμιστή με LED για 6 διαβαθμίσεις θερμοκρασίας. Επίσης, με τη  λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης μετά από 60 λεπτά αδράνειας σου προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τέλος, η Philips BHS378/00 StraightCare Essential  υπόσχεται γρηγορότερο αποτέλεσμα καθώς θερμαίνεται και είναι έτοιμη για χρήση μόλις στα 30 δευτερόλεπτα και ταυτόχρονα διαθέτει πλάκες με μεγαλύτερη επιφάνεια για χρήση σε περισσότερα μαλλιά την ίδια στιγμη. 

Τελευταία στη λίστα μας είναι η Izzy HS568 Professional Ceramic  η οποία επίσης δεν είναι ατμού αλλά επιβεβαιωμένα είναι η πιο value for money πρέσα ισιώματος μαλλιών. 

Αν και η συγκεκριμένη έχει ως μέγιστη θερμοκρασία τους 200 °C μπορεί να σου εγγυηθεί λείο και λαμπερό αποτέλεσμα λόγω των κεραμικών πλακών που διαθέτει. Επίσης, λόγω του μεγέθους των πλακών σου δίνει την δυνατότητα να μην περάσεις παραπάνω από μία φορά την κάθε τούφα αποφεύγοντας έτσι την περιττή έκθεση στην θερμοκρασία.

Από επιβεβαιωμένους αγοραστές αλλά και από προσωπική εμπειρία η Izzy HS568 Professional Ceramic αντέχει στο χρόνο και έχει σταθερή απόδοση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *