Search
Close this search box.

Τα 5 καλύτερα επαγγελματικά πιστολάκια- σεσουάρ μαλλιών για το 2024

Τα καλύτερα επαγγελματικά σεσουάρ

Τα πιστολάκια-σεσουάρ μαλλιών είναι πλέον ένα αξεσουάρ απαραίτητο σε κάθε σπίτι. Ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, όλοι το χρησιμοποιούμε και το χρειαζόμαστε είτε για λόγους καλλωπισμού είτε για εντελώς πρακτικούς λόγους μετά το λούσιμο.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά και οι τιμές έχουν μεγάλη απόκλιση χωρίς ξεκάθαρες διαφορές μεταξύ τους. Προφανώς, ένα επαγγελματικό πιστολάκι δεν θα έχει την ίδια τιμή με τα οικιακά αλλά περιμένουμε καλύτερες επιδόσεις και αντοχές. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά ενός επαγγελματικού σεσουάρ μαλλιών.

  • Ισχύς. Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα καλό πιστολάκι μαλλιών θα πρέπει να έχει ελάχιστη δύναμη ισχύος 1800 watt εκτός αν έχουμε αδύναμη τρίχα όπου τα 1700 watt είναι αρκετά ή αν έχουμε μπούκλες όπου θα χρειαστούμε 1900 watt ελάχιστο.
  • Θερμότητα. Το ιδανικό είναι να διαθέτει κουμπί ρύθμισης της θερμότητας.
  • Ένταση αέρα. Αντίστοιχα με την θερμότητα απαραίτητο είναι και το κουμπί για την ρύθμιση της έντασης του αέρα. Πολλές φορές, χτενίσματα ή κουρέματα (με αφέλειες ή φράντζα) απαιτούν χαμηλότερη ένταση αέρα για να στρώσουν.
  • Κουμπιά. Αναφέραμε ήδη τα κουμπιά που θα ήταν ιδανικό να διαθέτει ένα σεσουάρ όμως είναι εξίσου σημαντικό (κυρίως για την αντοχή τους) τα κουμπιά να είναι διακόπτες rocker και όχι συρόμενοι.
  • Κρύος αέρας. Κάποια χτενίσματα styling χρειάζονται κρύο αέρα για το τελείωμα αλλά και στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείτε προϊόντα όπως ζελέ ΄ή αφρό η λειτουργία κρύου αέρα είναι απαραίτητη για την σταθεροποίηση τους.
  • Βάρος. Αυτό σίγουρα θα το έχετε σκεφτεί όσοι έχετε πολλά ή/και μακριά μαλλιά. Αν χρειάζεστε πολλή ώρα για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας τότε είναι ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα πρέπει να υπολογίσετε.
  • Ιοντική λειτουργία. Προτιμήστε σεσουάρ που διαθέτει ιοντική λειτουργία και κεραμικό υλικό. Αυτά τα χαρακτηριστικά μειώνουν το φριζάρισμα και βοηθούν στο ίσιωμα κατά το στέγνωμα.
  • Πρόσθετα αξεσουάρ. Αυτό εξαρτάται με τον τύπο μαλλιών που διαθέτετε. Αν έχετε κατσαρά μαλλιά θα χρειαστείτε στενά ακροφύσια ενώ αν χρησιμοποιείται την φυσούνα για σγουρά μαλλιά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει στην συσκευασία.

Συγκέντρωσα τα 5 καλύτερα επαγγελματικά σεσουάρ – πιστολάκια μαλλιών για το 2024 και σας τα παρουσιάζω παρακάτω.

Πρώτο στη λίστα μας είναι το Parlux Advance Light . Η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται χρόνια στον χώρο κατασκευής επαγγελματικών αξεσουάρ και έχει βραβευτεί αρκετές φορές για την ποιότητα και την κατασκευή των προϊόντων της. 

Το Parlux Advance Light έχει ισχύ 2200 Watt που εγγυάται 2500 ώρες λειτουργίας. Με μοτέρ μακράς διαρκείας σίγουρα ξέρουμε ότι θα αντέξει στον χρόνο. Επίσης, διαθέτει διακόπτη για ρύθμιση της θερμοκρασίας και ταυτόχρονα είναι το πιο εργονομικό και ελαφρύ σεσουάρ της κατηγορίας του.

Φυσικά έχει κεραμική τεχνολογία με ιονιστή και υλικό στο μπροστινό μέρος που δεν θερμαίνεται. Επίσης, στη συσκευασία περιέχονται 2 ακροφύσια διαφορετικού μεγέθους.

Η σειρά αυτή που περιέχει και το Label.m Ceramic Tourmaline Dryer έχει σχεδιαστεί από τη βραβευμένη διεθνή στυλίστρια και πρωτοπόρο στη βιομηχανία κομμωτικής Sacha Mascolo-Tarbuck και έχουν δοκιμαστεί παγκοσμίως σε χώρους περιποίησης.

Το συγκεκριμένο σεσουάρ έχει ισχύ 2200 Watt δύο ταχυτήτων, διακόπτη για κρύο αέρα και ρύθμιση της θερμοκρασίας. Διαθέτει επίσης ιονιστή που κρατάει την υγρασία της τρίχας και προστατεύει  το χρώμα βαμμένων μαλλιών. 

Το Label.m Ceramic Tourmaline Dryer είναι ελαφρύ, αθόρυβο και ταυτόχρονα τα υλικά  της κατασκευής του είναι ανθεκτικά με εγγύηση αντοχής στον χρόνο. 

Τρίτο στη λίστα μας βρίσκεται το Babyliss Pro 4Artists. Ένα σεσουάρ με προδιαγραφές σίγουρα επαγγελματικές σχεδιασμένο από την Babyliss, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες. 

Διαθέτει από το πιο σύγχρονο μοτέρ με ισχύ 2200Watt και με διάρκεια ζωής 10.000 ώρες λειτουργίας. Η ταχύτητα και η πίεση του αέρα που προσφέρει σίγουρα τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχει ακόμη ρυθμιστή δύο ταχυτήτων αέρα και θερμοκρασίας αλλά και διακόπτη για κρύο αέρα.

Αποτελείται επίσης από αφαιρούμενο φίλτρο για καθάρισμα και λειτουργία Turbo. Τέλος, το Babyliss Pro 4Artists περιέχει στη συσκευασία του 3 διαφορετικά ακροφύσια και φυσούνα.

Η Good Hair Day είναι μία εταιρία που έχει λάβει πάνω από 100 βραβεία παγκοσμίως για τα εργαλεία styling που διαθέτει. Το GHD Air Hairdryer ανήκει στην επαγγελματική σειρά σεσουάρ της εταιρείας.

Με ισχύ 2100 Watt και με ειδικά σχεδιασμένο φίλτρο για μεγαλύτερη πίεση του αέρα μειώνει τον χρόνο στεγνώματος σημαντικά. Φυσικά, διαθέτει κουμπί ρύθμισης θερμοκρασίας και έντασης ενώ παρέχεται και κουμπί για κρύο αέρα για ολοκληρωμένο άψογο τελείωμα στο styling.

Το GHD Air Hairdryer διατίθεται σε απλή συσκευασία όπου περιέχει ένα ακόμα ακροφύσιο αλλά υπάρχει και η συσκευασία με το GHD Air Kit Hairdryer όπου περιλαμβάνει ακόμα μία φυσούνα, κεραμική βούρτσα, 2 τσιμπίδες διαχωρισμού και μία μαλακή τσάντα. Η διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο είναι μικρή οπότε εξαρτάται από εσάς τι θα προτιμήσετε.

Για το τέλος άφησα το Valera Swiss Silent Jet το οποίο διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματικού σεσουάρ ενώ ταυτόχρονα η τιμή του είναι αρκετά προσιτή. 

Το Valera Swiss Silent Jet διαθέτει την μεγαλύτερη ισχύ της λίστας μας στα 2400 Watt και πολύ δυνατό μοτέρ χαρίζοντας μας έως και 35% γρηγορότερο στέγνωμα. Διαθέτει 6 σκάλες ρύθμισης θερμοκρασίας και ένα επιπλέον κουμπί για κρύο αέρα.

Με την ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία του ιονιστή, η Valera είναι από τις εταιρίες που εστιάζουν στην ενυδάτωση των μαλλιών, υπόσχεται την καλύτερη δυνατή προστασία και διατήρηση της υγρασίας της τρίχας. Τέλος, το Valera Swiss Silent Jet είναι επίσης το πιο αθόρυβο σεσουάρ της λίστας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *