5 λόγοι να χρησιμοποιείς τον αφυγραντήρα και το καλοκαίρι

Αφυγραντήρας το καλοκαίρι

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στο σπίτι μας μειώνουν την ποιότητα του εσωτερικού  αέρα. Η υπερβολική υγρασία κάνει τον αέρα κολλώδη και δυσάρεστο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένας αφυγραντήρας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων υγρασίας και να βελτιώσει το συνολικό επίπεδο άνεσης του σπιτιού μας.

Πάμε να δούμε 5 πλεονεκτήματα από τη χρήση ενός αφυγραντήρα τους καλοκαιρινούς μήνες:

Καθαρότερος αέρας. Όταν το σπίτι μας έχει το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου η μούχλα μπορεί να ευδοκιμήσει. Όταν ο εσωτερικός αέρας είναι υπερβολικά θολός το καλοκαίρι, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ο βρώμικος και υγρός αέρας διαρρέει στο σπίτι σας. Η λειτουργία αφύγρανσης θα αφαιρέσει μερικά ανεπιθύμητα σωματίδια από τον αέρα.

Μειωμένη μούχλα. Όπως αναφέρθηκε, η υπερβολική υγρασία στον αέρα οδηγεί σε ανάπτυξη μούχλας. Εκτός της δυσάρεστης εικόνας που δημιουργεί η μούχλα, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος, να αυξήσει τις αναπνευστικές επιπλοκές, να λεκιάσει τις επιφάνειες και να θέσει σε κίνδυνο τη δομική ακεραιότητα του σπιτιού σας.

Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και κόστος. Όταν τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά, μπορεί να κάνει τον αέρα στο σπίτι σας πιο ζεστό από ότι πραγματικά είναι. Αυτό μπορεί να σας αναγκάσει να ενεργοποιήσετε το σύστημα ψύξης (π.χ. με ένα κλιματιστικό), το οποίο με τη σειρά του αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας. Διασφαλίζοντας ότι το σπίτι σας έχει το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείτε και να γλυτώσετε χρήματα από τον επόμενο λογαριασμό του παρόχου σας. Μια μελέτη από το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα διαπίστωσε ότι ένας αφυγραντήρας που λειτουργεί για ολόκληρο το σπίτι και χρησιμοποιείται με μια κεντρική μονάδα κλιματισμού θα αποφέρει προβλέψιμη εξοικονόμηση ενέργειας 8,2% κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Μειωμένες φθορές. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας και να προσελκύσει παράσιτα όπως οι τερμίτες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά και να διαβρώσει τα δομικά υλικά, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ξύλινα δοκάρια και δάπεδα, χρώματα, έπιπλα και μόνωση. Η παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία μπορεί επίσης να παραμορφώσει τα αγαπημένα σας βιβλία και ακόμα χειρότερα να επηρεάσει τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Βελτιωμένη υγεία. Η υπερβολική υγρασία στον αέρα προκαλεί ερεθισμούς στις ρινικές διόδους και στο δέρμα σας. Η αφαίρεση της υπερβολικής υγρασίας μειώνει την πιθανότητα αυτών των προβλημάτων και σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα.

Μην ξεχνάς:

  • Να τοποθετήσεις τον αφυγραντήρα στο σημείο του σπιτιού σου που αντιμετωπίζεις το μεγαλύτερο πρόβλημα με την υγρασία και να τον θέσεις σε λειτουργία.
  • Προτίμησε να λειτουργείς τον αφυγραντήρα όλη την ημέρα ώστε να διατηρείται η υγρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Αυτό θα σου επιτρέψει να χαμηλώσεις την ένταση αλλά και την θερμοκρασία που επιλέγεις να λειτουργεί το κλιματιστικό σου.
  • Αν έχεις ανοικτά παράθυρα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας η λειτουργία του αφυγραντήρα είναι περιττή εκτός αν επιθυμείς να μειώσεις την υγρασία ολόκληρου του πλανητή.

Δεν είναι ποτέ αργά για να απαλλαγείς μια και καλή από τα προβλήματα έντονης υγρασίας. Διάλεξε τον καλύτερο αφυγραντήρα ανάλογα τα τετραγωνικά του σπιτιού σου αφού πρώτα συμβουλευτείς το σχετικό μας άρθρο με το τι να πρόσεξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *